dietetykielce.pl

dietetykielce.pl

jaka dieta bezglutenowa

jaka dieta bezglutenowa

Pieczenia chleba 101

Pieczenie chleba wcale nie musi być skomplikowane i trudne, ale istnieje kilka wskazówek, aby upewnić się, że chleb piec włączy się tylko w prawo. Oczywiście, łatwo jest iść do sklepu i kupić bochenek krojonego chleba. Każdy może to zrobić, oczywiście. Czy kiedykolwiek spojrzał na liście składników na odwrocie opakowania ? To pełna słów naukowych, że nie można wymawiać. Przynajmniej wiem, co dzieje się w moim chlebem: mąka, drożdże, sól i cukier. Dość podstawowe i to jest tak jak lubię.

Najlepszą radę mam to: Praktyka, praktyka, praktyka. Moje pierwsze bochenki chleba były twarde i lepiej wykorzystywane jako kije baseballowe zamiast bagietek. Ja nauczyłem się mojej lekcji i starał się poprawić swoje umiejętności pieczenia. Myślę, że nauczyłem się więcej metodą prób i błędów, niż w klasie pieczenia w szkole kulinarnej. Bardziej niż cokolwiek, wyrabiania ciasta ręcznie, można dostać się do jedzenia. Nawet jeśli używam miksera ugniatać przez większość czasu, kilka dni dam miksera przerwę i zagnieść ciasto ręcznie. Nie tylko jest to świetny trening, dowiedzieć się, co naprawdę dobre ciasta będą czuć się jak i docenić to bardziej.

Mąka:

Dla wszystkich intensywnej celów, najlepiej jest użyć mąki do mąki chlebowej. Najwyższy glutenu i przyniesie dobre rezultaty. Istnieje wiele mąki tam. Po zapoznanie się z wypieku chleba, można eksperymentować z innymi mąki. Jeśli chcesz korzystać z całego pszenicy, aby zdrowsze pieczywo, proponuję zastępując połowę mąki chleba z całego pszenicy.

Drożdże: To żyje!

Co to drożdże? Uczę moją córkę jak piec, a ona zawsze intryguje drożdży. Ponieważ używam SAF drożdży instant, ja naprawdę nie trzeba go kwitną, ale jest to zabawa eksperyment dla 8-letniej dziewczynki. Blooming drożdże budzi ją i sprawia, że ??ożywają. Dodawanie cukru to sprawia, że ??rosną jeszcze szybciej, ponieważ jest organizmem, który uwielbia jeść (i jeść i jeść).

– autor artykułu